9.00-9.55 (55 min.)

Guests Registration

 

10.00-10.15 (15 min.)

Official opening of the Congress and welcome of Guests
Rector of AWFiS prof. Waldemar Moska – President of the II International Congress of the 21st Century Sports Market
Head of the Department of Management in Sport dr Joanna Jedel – Chairwoman of the II International Congress of the Sports Market of the 21st Century

 

 

10.15-11.45 (90 min.)

Main panel: International challenges on the sports market: Professionalization and commercialization of Sport

moderator: Dr Joanna Jedel

Speakers:

prof. Jose Pedro Sarmento, FADE, University of Porto, Portugal
“Management in sport and the success factors of Portuguese football.”

dr Nikolaos D. Theodorakis, University of Thessaloniki, Greece
„Modeling customer experience in sport.”

Gerardo Bielons, Events GB, Autonomous University of Madrid, Spain
„Professionalization and HR in enterprises of the sports sector.”

Peter Plewa, board member and managing director at the port of Duisburg, Germany
„Social and economic aspects of sponsorship of sport and business relations. Case study of sports club MSV Duisburg vs BVB Dortmund.”

 

11.45-12.15 (30 min.)
Coffee break

 

12.15-13.00 (45 min.)

Piotr Dziewicki, Marcin Piołun-Noyszewski, AiCOACH owners
Modern techniques of mathematical analysis, big data, application of statistical algorithms and artificial intelligence in the process of  athlete motor training support, on the example of the AiCOACH system.

 

13.00-13.45 (45 min.)

DEBATE I – Sports sponsorship in Poland – economic and social aspect, validation and assessment of effectiveness – moderator: Dr Jarosław Kończak, University of Warsaw.

moderator: Dr Jarosław Kończak, Uniwersytet Warszawski

Speakers:

Łukasz Franiak Lotos SA – Head of the Sponsoring office

Maciej Krzesiński Zarząd Morskiego Portu Gdynia SA – Director of marketing and international cooperation

PATRYK FELMET Zarząd Morskiego Portu Gdańsk SA – Director of the Marketing and Communication Department

Łukasz Szeliga President of the Board of the Polish Paralympic Committee

 

13.45-14.30 (45 min.)

Lunch

 

14.30-16.00  (90 min.)

Plenary session I – Modern threats to the organization of mass sports events

moderator: Dr hab. inż. Józef Zawadzki, prof. AWFiS

Speakers:

prof. Józef Zawadzki, AWFiS

“Mass events and the threat of unmanned flying objects – “drone”.”

Grzegorz Trzeciak, Chairman of Grupa ASE Squadron, Dariusz Czajka Vice-chairman of Grupa ASE Squadron

“Mass events and the system of detection and neutralization of drones.”

Maciej Kaczkowski, President of the Board of Enamor International

“Cybersecurity of mass event facilities – casus of stadiums and sports and entertainment halls.”

prof. Grzegorz Pietrek, Wyższa Szkoła Bankowa

“A mass event or not? Organizational and practical dilemmas.”

 

16.00-17.00  (60 min.)

Plenary session II – E-sport – a new challenge for sport

moderator: Mgr Artur Fal

Speakers:

Jakub Paluch, President of the Board ELIGA Ltd.

Where is e-sport going?

Bartosz Staniszewski, Head Of Sales Department, Mediakraft TV

“Brands promotion through E-sport – opportunities and challenges.”

Maciej ‘Sawik’ Sawicki, co-founder and CEO of Devils.one

“Management of the e-sport club. Comparative analysis of a traditional club.”

Wojciech Jeznach, Vice-chairman of the electronic sports section at KIGEiT, Member of the Board Fantasy Expo Sp. z o.o. gaming marketing agency

“Sponsoring in ES with the example of the Old Spice and KFC brands.”

Mateusz Matysiak, Founder and President of the Good Game League

“Organization of the eSports tournament.”

Krzysztof  Nalepka, International e-sport player, the only European with a Pro-license

“Do Polish teams have a chance to grow – an assessment from a professional player’s perspective?”

Daniel “Rajon” Pastusiak – Editor-in-Chief of esport at Polsat Games TV Channel

“Esport production on the example of Challenger, Ekstraklasa Games and Ultraliga”

Mateusz Donajski lecturer at the Polish Institute of Physiotherapy and Sport and the Academy of Strength Training

“Implementation of preparatory protocols for competitions for e-sports players.”

Sara Leszczyńska Esport Data Analyst and eSports events announcer

“E-sport without divisions”

18.00-20.00 (120 min.)

Football match FIFA U-20 World Championship Poland 2019 City Stadium in Gdynia

 

10.00-11.30 (90 min.)

Autonomy of sports law – confrontation of international and national regulations

moderator: Dr hab. Andrzej Wach, prof. UW, director of the PZPN legal department

Speakers:

prof. Eligiusz Jerzy Krześniak, , arbitrator of the Court of Arbitration for Sports (CAS) in Lausanne, lecturer at the Faculty of Law and Administration of the Lazarski University, managing partner at the Squire Patton Boggs Święcicki Krześniak Co.

“Autonomy of sports organizations.”

Att. Tomasz Kopoczyński, memeber of Arbitration Court for Sport at the Polish Olympic Committee, Honorary Consul of The Grand Duchy of Luxembourg

„Activities of the Arbitration Tribunal for Sport at PKOL as an indication of the autonomy of sport”

PhD. Michał Leciak, Legal Advisor of OIRP in Toruń, Member of the Polish Sports Law Association in Poznań

Artur Fal, lawyer from the Sport Law Firm “Lex Sport”, PhD student at the University of Gdańsk and lecturer at AWFiS in Gdańsk

11.30-12.00 (30 min.)
Coffee break

 

12.00-13.00 (60 min.)

New disciplines in sport – TEQBALL – Michał Listkiewicz, Polish football referee, sports activist, in 1999-2008 president of the Polish Football Association

Professionalization of golf in Poland – Wacław Laszkiewicz, President of the Management Board Capital Golf Co.

 

13.00-14.15 (75 min.)

DEBATE II – Professionalization of the sports market on the example of sports leagues – football, volleyball, basketball

moderator: Jacek Jakubowski

Speakres:

Marcin Animucki, President of the Management Board of Ekstraklasa SA

Paweł Zagumny, President of the Management Board of Polish Volleyball League Co. Ltd.,  Polish volleyball player, quarterback, in the years 1996-2014 of Polish National Team.

Michał Listkiewicz, Polish football referee, sports activist, in 1999-2008 president of the Polish Football Association

Janusz Biesiada, Vice President of Lechia Gdańsk Co. Ltd., in 2001-2004 President of the Polish Volleyball Federation

 

 

14.15-15.00 (45 min.)
Lunch

 

15.00-16.00 (60 min.)

DEBATE III – Sport as an integrator of the Polish community abroad

moderator: Tomasz Różniak

Prelegenci:

Jan Korsak,

Maksymilian Frach,

Teresa Sygnarek

 

19.00
Gala dinner and gala of statuettes ‘Tempus Optimum’ – Stadion Energa Gdańsk

Polish Polonia Sports Workshops

 

10.15-11.45 (105 min.)

Discussion Panel
moderator:
Andrzej Kempa, Prezes The World Polonia Sport Federation

 

10.15-11.45 (105 min.)

Polish Polonia – genesis, expectations and hopes, cooperation with the State institutions.”

“Polonia sports market.”

The influence of sport on shaping the national identity.”

“Integration of Polonia communities through sport and tourism.”

Polonia’s International mass events.”

 

 

11.45-12.00 (15 min)
Coffee break

 

12.00-13.45 (105 min.)

Workshop panel:

“Guidelines for technical documentation and regulations of sports events for Polonia and Poles living abroad.”

“Financing Polonia sports and tourist events.”

 

 

14.00

Congress summary and closure

15.00

LEISURE TIME FOR PARTICIPANTS Tri-City sightseeing including Museum of the Second World War in Gdansk, European Solidarity Center in Gdansk, Tour of Stadion Energa Gdańsk / Museum of Emigration in Gdynia

 

 

Download Agenda (PDF)